KeresésÖsszesen 8 találat.

Konfliktusmonitoring - projekt   Az ELTE TÁTK Társadalmi Konfliktusok Kutatóközpontja által megrendelt, s a Marketing Centrum által 2010. szeptember 9 és 24 között lebonyolított országos, 18 éven felüli ...»

... tünetcsoportjának szerves részét képező társadalmi távolság érzését, a szetereotipizálást és az előítéletességet külön-külön megvizsgáljuk, és együttjárásaikat a lehetőségek szerint modelláljuk.     ...»

... nemzeti identitás konstrukciók közötti kapcsolatot. Kifejezetten a tekintélyelvűséget vizsgáló empirikus hazai szociálpszichológiai kutatások központi kérdése az előítéletességgel való kapcsolat és kölcsönhatás ...»

Új tekintélyelvűség - projekt   In September of 2010 we carried out a survey on a national representative sample1 on the problems of the new and old authoritarianism. The research was supported by ...»

... fasizmus-skála (F-skála) kidolgozása azon a hipotézisen alapult, mely szerint az előítéletesség magyarázata a személyiség belső szükségleteihez kapcsolódik. A skála szerkesztésének céljait az alábbiakban ...»

Nemzeti radikalizmus, szélsőjobb - projekt   2010 őszén az ELTE Társadalmi Konfliktusok Kutatóközpontja és a Debreceni Egyetem munkatársai egy kelet-magyarországi nemzeti radikális szervezet vezetőivel, ...»

Posztfeudalizmus projekt     Letöltés Данильченео»

Posztfeudalizmus - projekt   A társadalmi rendszer üres absztrakció, ha nem látjuk meg benne az embert, aki a rendszer által formált valóság keretei között érez, vágyakozik, gondolkodik és cselekszik. ...»