KeresésÖsszesen 8 találat.

... magyar állampolgárokra reprezentatív, 1011 fő megkérdezésére alapozó közvélemény-kutatásban a társadalmi konfliktusokkal kapcsolatos lakossági véleményeket mértük fel. Kérdőívünk más kérdések mellett tartalmazott ...»

Konfliktusmonitoring - projekt   Az elmúlt év (2010) őszén az ELTE Társadalomtudományi Karának Társadalmi Konfliktusok Kutatóközpontja országos kérdőíves vizsgálatot végzett, melynek egyik, ha nem ...»

...  magyar az anyanyelve 87 12 1 …aki magyar állampolgár 83 15 2 …aki a mai Magyarország területén született 78 21 ...»

Új tekintélyelvűség - projekt   In September of 2010 we carried out a survey on a national representative sample1 on the problems of the new and old authoritarianism. The research was supported by ...»

... el a társadalomban, amikor létrejött a társadalom egészének működésmódját kontrolláló szervezet, az állam. Amikor Arisztotelész a Politika c. művét írta, akkor a városállam már jól elkülönült a családtól. ...»

Posztfeudalizmus projekt     Letöltés Данильченео»

...      Etatizmus Elsőként azoknak az értékeknek a választásait mutatjuk be az egyes európai országokban, amelyek megmutatják, hogy ki mit vár el az államtól annak érdekében, hogy csökkenjenek ...»

Jugoszlávia felosztása 1941 A horvát usztasa állam faji politikája  ...»