KeresésÖsszesen 10 találat.

Konfliktusmonitoring - projekt   Az ELTE TÁTK Társadalmi Konfliktusok Kutatóközpontja által megrendelt, s a Marketing Centrum által 2010. szeptember 9 és 24 között lebonyolított országos, 18 éven felüli ...»

... egyetértés mértékében osztályzatot adni, mellyel azok érthettek egyet, akik szerint a cigányokra illik a más kutatásokból jól ismer „tolvaj” sztereotípia (Csepeli, 2010). Az egyetértés átlaga 3.9 volt. ...»

Konfliktusmonitoring - projekt   2010 őszén az ELTE Társadalomtudományi Karán működő Társadalmi Konfliktusok Kutatóközpont országos kérdőíves vizsgálatot végzett. A kutatás egyik legfontosabb célja ...»

Új tekintélyelvűség - projekt   In September of 2010 we carried out a survey on a national representative sample1 on the problems of the new and old authoritarianism. The research was supported by ...»

... és (talán) meglepő következménye, hogy a hierarchizált társadalmakban a megkülönböztetés vagy előítéletes sztereotípia általános, az emberi létezés természetes jellemzője, amely semmiképpen nem tekinthető ...»

Nemzeti radikalizmus, szélsőjobb - projekt   2010 őszén az ELTE Társadalmi Konfliktusok Kutatóközpontja és a Debreceni Egyetem munkatársai egy kelet-magyarországi nemzeti radikális szervezet vezetőivel, ...»

... mint maga a nemzeti autosztereotípia.       A nemzeti autosztereotípia érdemben befolyásolja elképzelésünket a nemzet lehetőségeiről, arról, hogy mire vagyunk hivatottak, hol a helyünk és mit ...»

Nemzetek Európája - projekt   Az 1971-ben megtartott, első roma világkongresszus óta eltelt negyven évben igen különböző helyzetekben, különböző nyelveket beszélő, igen eltérő kultúrájú cigány csoportok ...»

Posztfeudalizmus projekt     Letöltés Данильченео»

Posztfeudalizmus - projekt   A társadalmi rendszer üres absztrakció, ha nem látjuk meg benne az embert, aki a rendszer által formált valóság keretei között érez, vágyakozik, gondolkodik és cselekszik. ...»